Α1, ερχόμαστε!

Κρατώντας το αήττητο με τις Μεσσηνιακές ομάδες ο ΑΠΟΕΛ, έκανε το 1ο και μεγάλο βήμα απόψε, για την άνοδο στην Α1 έπειτα από 15 χρόνια! ΝΟ Πύλου, Πήγασος, ΑΟ Μεσήννης και σήμερα ο Άρις Καλαμάτας πήραν το κίτρινο φύλο στα μεταξύ μας ματς. Δεν ξεχνάμε, πως τον δρόμο τον άνοιξαν εφέτος οι Παίδες μας στον μικρό τελικό με τον Πρωτέα στην Καλαμάτα. Στη 42 ετών παρουσία μας στα πρωταθλήματα μπάσκετ, δεν έχουμε επιτύχει παρόμοιο αήττητο… κι έχουμε ακόμα να διανύσουμε και τον Β’ γύρο!
Στον αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος, με επιθετική “πολυφωνία”. Αν και -θεωρητικά- ντέρμπυ, στους 72 πόντους του, υπήρχαν 5 σκόρερς με 2ψήφιο αριθμό πόντων. Ο Αγιονικολαΐτης στηρίχθηκε στους 16 & 18 ετών αδελφούς Κατσουρίνη, που έδειξαν θάρρος από την περιφέρεια αλλά και κατά μέτωπον επιθέσεις. Τα χέρια των Τύρκου και Κουλούρη, για άλλη μια φορά έφταναν ψηλότερα κάτω και πάνω… από το καλάθι, εκεί που τις δυσκολότερες εύστοχες προσπάθειες σημείωσε ο Λάγγης.
Το ξεκίνημα ανήκε στον ΑΠΟΕΛ. Μετά το 22-9 όμως υπήρχε το 25 που κόλλησε για λίγο, όταν “δούλεψαν” οι φιλοξενούμενοι την περιφέρεια, που στηρίχθηκαν αρκετά στα σουτ 3 πόντων. Επιλογή όμως που “δούλεψε” για τελευταία φορά στα μέσα του αγώνα, όταν το 46-32 έγινε 46-43, κυρίως από τα χέρια του “μικρού” Κιρκινέζη. Αυτή ήταν η στιγμή που πλησίασαν περισσότερο τη διαφορά στο σκορ. Ο ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια, όχι μόνο έδειξε πως θα έπαιρνε το ροζ φύλλο, αλλά και πως θα κέρδιζε με ηχηρό προβάδισμα. Οι 13 πόντοι διαφοράς είναι όπλο για τον σημαντικό στόχο κατάκτησης της μιας εκ των 2 προνομιούχων θέσεων που θα τον στείλουν στην Α1.
Οι διαιτητές Ρίζος και Πρωτόγερος είχαν δύσκολο έργο να διαχειριστούν σε έναν αγώνα με πολλές εντάσεις, που οπωσδήποτε θα οφείλονταν και στις αποφάσεις τους.

ΑΠΟΕΛ – ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 72-59
(Δεκάλεπτα: 18-9, 12-14, 16-17, 26-19)
ΑΠΟΕΛ (Αγιονικολαΐτης):
Ευ. Κατσουρίνης 13(1τ), Πριφτάκης 2, Ντανάκας 2, Μιχελάκος 2, Λάγγης 15(1τ), Θεοδ. Δ. Κατσουρίνης 17(2τ), Κουλούρης 10, Τύρκος 11.
Άρις Καλαμάτας (Σπυρόπουλος):
Χρονάκης 8(1τ), Χριστοδουλάκης, Κιρκινέζης 9(1τ), Ρηγόπουλος 6(2τ), Γ. Πουλουπάτης 11(1τ), Κωνσταντινέας 4(1τ), Τζανετέας 8, Θεοδωρόπουλος 3(1τ), Παλαμίδης
9(2τ).

Την ερχόμενη Τετάρτη στις 6 μ.μ. στην Αρεόπολη, ΑΓΟΝΓ ΛΑΚΩΝ – ΑΠΟΕΛ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ