Μια χρονιά επιτυχιών, έλαβε τέλος με “γλυκιά” ήττα.

Άκρως επιτυχημένη χρονιά για το τμήμα μπάσκετ του ΑΠΟΕΛ. Χωρίς να ξεκινήσουμε με υψηλούς στόχους, η Ανδρική ομάδα μας σήμερα αποχαιρέτησε την Α2, επιστρέφοντας μετά από 14 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία.
Τον δρόμο της επιτυχίας άνοιξαν τον χειμώνα οι Παίδες μας με 1η θέση στον “Λακωνικό” όμιλο και 3η στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Σήμερα, μαζί με τους Άνδρες, τελείωσε και το τμήμα του Mini. Μόνη “πικρία”, θα λέγαμε, που σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχει παραπάνω συνέχεια. Η εφετινή εικόνα των “μικρών” Αποελιστών (θα ακολουθήσει αφιέρωμα τις επόμενες ημέρες), τους θέτει από τώρα φαβορί για το πρωτάθλημα Παμπαίδων του 2023!

Αφού λοιπόν θαυμάσαμε το απόγευμα το Μίνι στην τελευταία τους αναμέτρηση με το Κάστρο, ακολούθησε ο τελευταία και δυσκολότερη αναμέτρηση των Ανδρών με τον Λάκωνα Γυθείου.
Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να αποδώσουν ιδιαίτερα επιθετικά, εντούτοις στην άμυνα περιόρισαν τον ΑΠΟΕΛ σε προσπάθειες από την περιφέρεια. Η αστοχία στα σουτ ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Το σκορ πήγε στο 3-15. Στη συνέχεια ισορρόπησε λίγο το παιχνίδι αλλά ήταν αργά. Στο τέλος της Β’ περιόδου, οι Γυθειάτες αντίπαλοι “άνοιξαν” τη διαφορά, με σκορ ημιχρόνου 28-48.
Λίγο μετά την επιστροφή στο γήπεδο, ο Κουλούρης είχε μια άσχημη πτώση. Έπειτα από 5′ λεπτά, αφού εξετάστηκε από τον ιατρό, σηκώθηκε κι οι καρδιές που είχαν πάει για λίγο στην “Κούλουρη”, επέστρεψαν στην θέση τους. Δυνατός είναι πάντα ο “Πιτ”, αλλά δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσει.
Κομβικό σημείο ήταν αυτό για όποιες ελπίδες του ΑΠΟΕΛ να διεκδικήσει νίκη. Οι ψηλοί μας χωρίς βοήθεια πλέον, φορτώθηκαν γρήγορα φάουλ, κάνοντας ευκολότερο το έργο του Λάκωνα Γυθείου.
Μετά το τέλος του αγώνα κι οι δύο ομάδες καταχειροκροτήθηκαν από τους 150 φιλάθλους. Άξιος πρωταθλητής ο Λάκωνας, που ξεκίνησε από πέρυσι με μοναδικό στόχο την 1η θέση, αλλά άξιοι κι οι ΑΠΟΕΛιστές που επέδειξαν συνέπεια όλη τη χρονιά, μέχρι τα μέσα Ιουλίου!

ΑΠΟΕΛ – ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝ 58-78
(10-17, 18-30, 15-20, 15-11)
Καλή η διαιτησία των Ι. Τσιμπούρη και Σπ. Ταβουλαρέα.
ΑΠΟΕΛ (Αγιονικολαΐτης):
Ευ. Κατσουρίνης 5(1τ), Γ. Πριφτάκης, Χρύσ. Ντανάκας 2, Αρ. Βλάχος 6, Κυρ. Μπατσάκης 2, Αντ. Μιχελάκος 8(2τ), Παν. Λάγγης 9(1τ), Θεοδ. Δ. Κατσουρίνης 11(1τ), “Πιτ” Κουλούρης 5(1τ), Θεοδ. Ι. Κατσουρίνης 5, Παντ. Τύρκος 5, Θ. Μαμμάς.

Μπράβο παιδιά! Ήσασταν μια οικογένεια κι όλοι ντόπιοι. Σας ευχαριστούμε για τις χαρές που μας προσφέρατε! Καλή συνέχεια στην Α1!

ΑΓΟΝ Γυθείου Λάκων (Πρόκος):
Κουμεντάκος, Μπατσάκης 17(2τ), Καρλαύτης, Καραβασίλης 14(4τ), Παπαδάκος 21(5τ), Μπρaΐμης 19, Μαυροειδάκος, Μπουκουβάλας 4, Κυριaκουλέaς 3(1τ).