Έτοιμο το ταρτάν! …3 γενιές μετά.

 Κυρίες και κύριοι, οι Μολάοι έχουν ταρτάν! Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, όσα χρόνια το ονειρευόμασταν, άλλα τόσα να αντέξει!
 Έργο απαραίτητο για τον τόπο κι άμεσα συνδεμένο με την ιστορία του ΑΠΟΕΛ και που έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί δεκαετίες πριν, σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Πολλά ταλέντα του στίβου πέρασαν αλλά χάθηκαν, πριν ελάχιστων εξαιρέσεων,  από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, μέχρι σήμερα. Πόσο να αντέξουν όταν μέχρι πρόσφατα μετακινούνταν στο Βλαχιώτη, παλαιότερα στη Σπάρτη, τη Μεγαλόπολη και πιο παλιά στην Αθήνα για να ΠΡΟΠΟΝΗΘΟΥΝ!
Σε όλο αυτό το διάστημα, ο ΑΠΟΕΛ ίδρυσε κι επαναλειτούργησε το τμήμα στίβου 3 φορές! Κάποιος λόγος υπήρχε που επέμενε. Χωρίς ταρτάν αναδείχτηκαν Πανελλήνιοι πρωταθλητές. Στρώμα δεν είχαμε, αλλά μετάλλια στο άλμα εις ύψος κατακτήσαμε. Κλωβό ρίψεων δεν χαρήκαμε αλλά στο βάθρο ανεβαίναμε δυό-δυό! Ήρθε η ώρα που θα έχουμε ένα στάδιο-«δύναμη στα πόδια» για νέες επιτυχίες κι είμαστε αισιόδοξοι πως αθλητές μας σε λίγα χρόνια θα στελεχώνουν τις Εθνικές μας ομάδες.

Πως φτάσαμε στο ταρτάν, βήμα-βήμα

  • Γύρω στο 1986 κατασκευή Εθνικού (τότε) Σταδίου Μολάων
  • 1998-2000 κατασκευή χλοοτάπητα.
  • Απρίλιος 2019 κλείσιμο λειτουργίας σταδίου για συντήρηση χλοοτάπητα.
  • Ιούλιος 2019 έγκριση Δημ.Σ. για κατασκευή ταρτάν.
  • Δεκέμβριος 2019 δημοπρασία για το ταρτάν.
  • Φεβρουάριος 2020 ανάθεση της κατασκευής του ταρτάν. Στους όρους υπήρχε υποχρέωση παράδοσης του έργου, εντός 120 ημερών. Ακολούθησαν μέρες κορονοϊού, που ΠΙΘΑΝΩΣ εμπόδισαν το έργο που έπρεπε να παραδοθεί εντός καλοκαιριού 2020.  
  • Σεπτέμβριος 2020 έναρξη εργασιών ταρτάν (αποστράγγιση, καλωδίωση, ασφαλτοτάπητας). Σημειώνουμε, πως ο χλοοτάπητας ξανά σκάφθηκε (!) λόγω νέων απαιτήσεων αποστράγγισης.
  • Νοέμβριος 2020 παραδίδεται ο χλοοτάπητας σε χρήση από τον Μολαϊκό που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής ποδοσφαίρου. Παράλληλα το Στάδιο παραμένει κλειστό για τους υπόλοιπους, λόγω εργασιών του ταρτάν.
  • Τέλη Νοεμβρίου 2020, γίνεται η τοποθέτηση 1ης στρώσης (μαύρη) του ταρτάν. Ακολούθησε αναγκαστική διακοπή εργασιών λόγω χειμώνα.
  • Μάιος 2021 φτάνουμε στην τελική άνω στρώση ταρτάν (κόκκινo), όπου εντός 2 εβδομάδων τοποθετήθηκε και διαγραμμίστηκε.

 Όπως διαπιστώνετε υπήρξαν καθυστερήσεις στο έργο που ακόμα κρατούν κλειστό το Δημοτικό στάδιο για χρήση αθλητών (εκτός Μολαϊκού) και πολιτών. Όμως σήμερα θαυμάζουμε το έργο κι η αναμονή είναι πιο «γλυκιά».
 Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην πρωτοβουλία του Δήμου που αποφάσισε για την τοποθέτηση ταρτάν ΚΑΙ πίσω από τα τέρματα του ποδοσφαίρου. Αρχικά, σε αυτά τα δύο σημεία ήταν να παραμείνει ο χλοοτάπητας που δεν θα ήταν λειτουργικός ανάμεσα σε κλωβούς, διαδρόμους ρίψεων και στρώματα αλμάτων. Αν μη τι άλλο, η πρωτοβουλία αυτή φανερώνει το ενδιαφέρον για τους φίλους και τους αθλητές του στίβου.

Χαρά… επιφύλαξη… αισιοδοξία.

 Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε κοντά στο έργο μέχρι την τελική παράδοση που σύντομα πλησιάζει. Η χαρά μας είναι μεγάλη, αλλά κι όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν είναι δικαιολογημένες, μιας κι η ιστορία κακοτεχνιών του παρελθόντος μας έχεις διδάξει πολλά.
 Αναμένουμε τα στρώματα ύψους, επί κοντώ και τους κλωβούς ρίψεων.
  Προσμένουμε  ανακατασκευή των αποδυτηρίων αθλητών κι επισκεπτών κι εγκατάσταση σωστού φωτισμού όπως το στάδιο μας απαιτεί.
 Είμαστε αισιόδοξοι.

Φωτογραφίες από την εξέλιξη του έργου: