Μια καλή χρονιά, σε αριθμούς…

Η πιο επιτυχημένη αγωνιστική του χρονιά, των τελευταίων δεκαετιών, ήταν για τον ΑΠΟΕΛ, αυτή που μόλις τελείωσε. Οι 10 νίκες ξεπέρασαν κατά πολύ τον αρχικό στόχο. Του έδωσαν από νωρίς μια άνετη παραμονή και μάλιστα, ελπίδες να τερματίσει μόνος του στην 5η θέση. Εκεί, που ισοβάθμησε τελικά, με Πελασγό και Πάνα, αλλά με διαφορά μεταξύ τους πόντων, επίσημα είναι 7ος.

Με 21/22 συμμετοχές οι Πριφτάκης και Βαγγέλης Κατσουρίνης ήταν οι πιο “πιστοί” παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Ο Λάγγης με μ.ό. 20, σημείωσε τους περισσότερους πόντους κι είναι κι ο πρώτος “μπόμπερ” από τα 6,75m.
Σχετικά χαμηλός ο μ.ό. ηλικίας των 25,5 ετών, που δημιουργεί όραμα στον σύλλογο. Εντός έδρας ο ΑΠΟΕΛ ήταν δυνατός με 7-3 νίκες-ήττες. Οι 3 εκτός έδρα νίκες όμως, ήταν αυτές που του έδωσαν αυτοπεποίθηση και τον εδραίωσαν ψηλά (…ή στη μέση) της βαθμολογίας. Είπαμε “αυτοπεποίθηση”;… Βεβαίως! Ήταν το μεγαλύτερο κέρδος της εφετινής χρονιάς. Αυτό που έλειπε χρόνια από τον αγαπημένο μας σύλλογο, ώστε να δούμε πιο μακριά και υψηλότερα.

Ο παίκτης “νικητής” που γνώρισε μόνο μία ήττα…

Η όρεξη για μπάσκετ από τους “πρωτευουσιάνους” μας κι η αγάπη για τον λακωνικό σύλλογο, ήταν συγκινητική. Εκτός από τον Λάγγη που βομβάρδισε τα καλάθια των αντιπάλων και τον Ρήγα που επίσης είχε υψηλό μ.ό πόντων (14) κι ήταν ο “καθαριστής” στα ριμπάουντ, υπήρξε κι ο Κουλούρης με τα πολλά προσωνύμια. Στα “Πιτ”, “Καθοδηγητής”, “Γερόλυκος”, θα του προσθέσουμε και το “Νικητής” μιας και με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ σημείωσε 8 νίκες και μόλις μία ήττα!

Αναλυτικά οι επιδόσεις των παικτών, η τελική βαθμολογία κι όλα τα αποτελέσματα του ΑΠΟΕΛ.
Απομένει μόνο ο αγώνας κατάταξης Λάκων – Πολύβιος για την 3η θέση.