Γιατί αναβολή;…

Το πρόγραμμα για την αυριανή, τελευταία αγωνιστική πριν τα play of και play out, έλεγε ΑΠΟΕΛ – ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ στις 7μμ. Γράφτηκε χθες από Μεσσηνιακά sites, πως ο ΓΣ Μεσσήνης “επέλεξε” τον υποβιβασμό του, δεν θα ταξιδέψει στους Μολάους και πως θα ανασυσταθεί νέο ΔΣ, για την αναγέννηση του συλλόγου της Μεσσήνης. Ότι και να γινόταν, ο ΑΠΟΕΛ ήταν πανέτοιμος να πανηγυρίσει αύριο Σάββατο, την παραμονή του, με μια μίνι γιορτή. Ξαφνικά σήμερα Παρασκευή πρωί, στην ιστοσελίδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ είδαμε πως το παιχνίδι αναβλήθηκε.
Ρωτώντας σαν apoel-molaoi.gr την επιτροπή πρωταθλημάτων, ακούσαμε πως θα πραγματοποιήσει το ταξίδι του με εφήβους, σε νέα ημερομηνία μετά τις εκλογές!… Αιτίες αναβολής, το “χρωστούμενο” ματς της 20ης αγωνιστικής Πρωτέας – Αρκαδικός από τις 30/4, η προτεραιότητα που ΔΩΘΗΚΕ στο να διεξαχθεί ο αγώνας Παίδων του Αρκαδικού (!), καθώς κι η έλλειψη διαιτητών…

Επόμενο ήταν να δημιουργηθούν οι εξής απορίες μας:
ΑΠΟΡΙΑ 1η:
Βάσει προκήρυξης οι αγώνες που αναβάλλονται, θα πρέπει να πραγματοποιούνται εντός 11 ημερών.

Γιατί λοιπόν δεν έχει διεξαχθεί ακόμα, το Πρωτέας – Αρκαδικός; Έχουν περάσει 12 ημέρες χωρίς να έχει ορισθεί νέα ημερομηνία του.

ΑΠΟΡΙΑ 2η:
Ο ΑΠΟΕΛ αγώνα δεν “χρωστάει” κι ειδικά ούτε με Πρωτέα, ούτε με Αρκαδικό. Γιατί πρέπει να προηγηθεί ο -άσχετος με τον ΑΠΟΕΛ- αγώνας;

ΑΠΟΡΙΑ 3η:
Αναφέρεται καθαρά από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, πως οι αγώνες ΠΑΙΔΩΝ αλλάζουν, σε σύμπτωση ημερομηνιών κι όχι οι αγώνες ΑΝΔΡΩΝ.

ΑΠΟΡΙΑ 4η:
Πληροφορηθήκαμε πως μέχρι την Κυριακή 14/5, τα πρωταθλήματα Παίδων θα πρέπει να έχουν τελειώσει κι είδαμε πως το Παιδικό του Αρκαδικού (κι όχι μόνο) ορίσθηκε να αγωνιστεί τη Δευτέρα 15/5 !

Ο ΑΠΟΕΛ φρόντισε (όπως πάντα) να συμμετέχει σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, τη στιγμή μάλιστα, που είναι η πιο απομακρυσμένη έδρα, όπως ήταν πάντα. Δεν “επέλεξε” ποτέ να μην πάει σε έναν αγώνα μακρινό. Γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται τουλάχιστον με ίδια δικαιώματα, μιας κι είναι η ομάδα που διαγράφει τα περισσότερα χιλιόμετρα.
Η “Φίλοι του ΑΠΟΕΛ” κρίνουν τα παραπάνω αίτια αναβολής, αβάσιμα. Δεν τηρούνται οι προτεραιότητες βάσει προκηρύξεων. Όσον αφορά κι ένα άλλο αίτιο, αυτό της έλλειψης διαιτητών, κρίνουμε πως η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, που αναβάλει αγώνες της Α1 ανδρών δίνοντας προτεραιότητα σε πρωταθλήματα υποδομής πολύ πιο κοντινών αποστάσεων.