Χαμός στην Α1! Πέφτουν 3 έως… 5 ομάδες!

Σενάριο υποβιβασμού από την Α1 μέχρι και 5 ομάδων! Πέραν των κρίσιμων ματς της τελευταίας αγωνιστικής, το ενδιαφέρον εστιάζεται και στη Γ’ εθνική. Εκεί ο Δίων, αύριο Τετάρτη, θα υποδεχτεί στην Κυπαρισσία τον Προμηθέα (Β’ ομάδα). Στον τελικό αγώνα των play out της Γ’ εθνικής (2-2), οι Πατρινοί έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν 3 παίκτες νέους από την ομάδα του Προμηθέα της Basketleague! Πράγμα που κάνει δυσκολότερο το έργο των Μεσσήνιων.
Αν υποβιβαστεί και ο Δίων, τότε, από την Α1 υποβιβάζονται 4 ομάδες. Όμως υπάρχει και ο Άρις Καλαμάτας που αν καταφέρει να κατακτήσει την 8η θέση, ακόμα και τότε θα είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1. Ο Άρις συμμετείχε σαν θυγατρική της Καλαμάτα BC και δεν γίνεται να συνυπάρξουν στην ίδια κατηγορία έτσι κι αλλιώς. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν (U23) με την ομάδα του Άρι, ανήκουν στην Καλαμάτα BC. Εκτός κι ο Άρις καταφέρει νέο στήσιμο ομάδας εξ αρχής, πράγμα πολύ δύσκολο για την πρώην, πλέον, θυγατρική… Οπότε, είναι πιθανός ο υποβιβασμός του Άρι, έτσι κι αλλιώς.
Μετά τη χθεσινοβραδινή νίκη του Πρωτέα που κέρδισε τον Άρι 64-60, όπως βλέπετε στη βαθμολογία, υπάρχουν 4 διεκδικητές της 8ης θέσης,

 1. ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 27
 2. ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 26 (αγ. λιγότ.)
 3. ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜ. 26
 4. ΠΡΩΤΕΑΣ 25 (αγ. λιγότ.)
  Απομένουν τα εξής παιχνίδια:
  ΠΡΩΤΕΑΣ – ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
  ΑΡΙΣ ΚΑΛ. – ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
  ΣΚ ΣΠΑΡΤΗ – ΠΡΩΤΕΑΣ
  ΑΠΟΕΛ – ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Σάβ. ώρα 19.00)

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για όλους!

Στη μάχη των play off, όπου Σπαρτιατικός, Πολύβιος και Λάκων Γυθείου, θέλουν να αποφύγουν την 4η θέση που θα βρει αντιμέτωπο τον ΓΣ Γαργαλιάνων στα ημιτελικά.
Στην τελευταία αγωνιστική, όλα θα κριθούν στους παρακάτω αγώνες του Σαββάτου 13/5:

ΠΟΛΥΒΙΟΣ – ΠΕΛΑΣΓΟΣ ώρα 19:00
ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ – ΠΑΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ώρα 16:00
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ – ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ώρα 19:00

Μάχη και για την 5η θέση υπάρχει και μάλιστα με πιθανότητα ισοβαθμίας, πράγμα που έτσι κι αλλιώς δεν ευνοεί τον ΑΠΟΕΛ, που θα τερματίσει, έστω και με διαφορά πόντων, στην 7η θέση.

Όπως και να ‘χει, είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, με σοβαρή πιθανότητα μάλιστα, να υπάρξουν ισοβαθμίες ανάμεσα σε 10 ομάδες!