Η πιθανότητα να μην γίνουν play of στην Α1!

Άνω κάτω έγινε απόψε Μ. Τετάρτη, η βαθμολογία στις τελευταίες θέσεις. Άρις και Πρωτέας πήραν σπουδαίες νίκες, ρίχνοντας 2 θέσεις τον ΓΣ Μεσσήνης κι ακολουθούν από κοντά τον Αρκαδικό.
Πρωτέας-ΓΣ Μεσσήνης 67-58 (στην παράταση)
Άρις Καλαμάτας-Πάνας 63-52

Οι 4 αγωνιστικές που απομένουν είναι κρίσιμες, αλλά η τελευταία ημέρα θα κρίνει τα πάντα.
PLAY OUT (θέσεις 9,10,11,12):
Αρκαδικός: 24 βαθμοί. Αν χάσει τα ματς με Άρι και Πρωτέα, τότε, μπορεί να βρεθεί 11ος.
Άρις: 23 βαθμοί. Με μία νίκη από Μεσσήνη ή Πρωτέα, αλλά οπωσδήποτε και με Αρκαδικό, ελπίζει για την 8η προνομιούχο θέση. Σημαντική λεπτομέρεια: Ο Άρις είναι θυγατρική της Καλαμάτα BC, που σε περίπτωση υποβιβασμού της από τη Γ’ εθνική (πρέπει να κάνει 3 συνεχόμενες νίκες έναντι του Γλαύκου), το μέλλον του Άρι θα είναι αβέβαιο.
Πρωτέας: 22 βαθμοί. Πρέπει να νικήσει Αρκαδικό, Άρι, και ΣΚ Σπάρτη, για να βγει 8ος.
ΓΣ Μεσσήνης: 22 βαθμοί. Με το 1 πόδι στα play out.
ΣΚ Σπάρτη: 19 βαθμοί. Οριστικά στην τελευταία θέση της κανονικής περιόδου, αν κι έχει 3 ματς που φαινομενικά μπορεί να πάρει νίκες, αλλά κι ένα στους …Γαργαλιάνους.

Ουσιαστικά, τα play out ξεκίνησαν σήμερα Μ. Τετάρτη, μιας κι εκεί θα μεταφερθούν τα μεταξύ τους αποτελέσματα.

PLAY OFF:
Ξεκαθάρισαν οι 4 πρώτοι. Εκείνο που περιμένουμε να δούμε είναι το ποιοι θα καταλάβουν 2η, 3η και 4η θέση. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο… Ποια θα είναι η διαφορά του ΓΣ Γαργαλιάνων από τον 2ο; Στην περίπτωση 5 βαθμών διαφοράς, τα play off δεν θα πραγματοποιηθούν, με τον ΓΣ Γαργαλιάνων να στέφεται πρωταθλητής, παίρνοντας την άνοδο στη Γ’ εθνική.
Ένα σενάριο για να συμβεί το τελευταίο, με δεδομένες άλλες 4 νίκες του πρωτοπόρου, είναι να κερδίσει ο Λάκων Γυθείου τον Πολύβιο, ενώ ο Πελασγός (5ος) τους Σπαρτιατικό, Λάκων Γυθείου και Πολύβιο, όπου και τους 3 αγώνες θα τους διεκδικήσει στο γήπεδό του. Ρυθμιστής λοιπόν, ο Πελασγός!

Η Καλαμάτα ’80 υποβιβάζεται από τη Γ’ εθνική, ενώ περιμένουμε να δούμε αν θα την ακολουθήσει κι η Καλαμάτα BC.

Α!… Δεν είπαμε για τον ΑΠΟΕΛ, που “παίζει” μεταξύ 5ης και 8ης θέσης.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους σας!