Μεγάλη νίκη με όνειρα για 5η θέση!

Τα κατάφερε στο τέλος ο ΑΠΟΕΛ να διαγράψει μεγάλη νίκη, απέναντι στον 5ο της βαθμολογίας Πελασγό Μεγαλόπολης.
Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 3-12 και 12-21, με τον ΑΠΟΕΛ να καταφέρνει να φτάσει κοντά και να πηγαίνει στο ημίχρονο με 19-21. Το σκορ στις 2 πρώτες περιόδους κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, αφού είδαμε πολλές επιθέσεις του Πελασγού να τις σταματάει η καλή άμυνα του ΑΠΟΕΛ, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι υποδείχτηκαν πάνω από 10 φορές σε “βήματα”!
1΄15΄΄ μετά την έναρξη του Β’ ημιχρόνου, ο ΑΠΟΕΛ πέρασε για 1η φορά μπροστά στο σκορ με 24-23. Λίγο αργότερα στον Λάγγη σφυρίχτηκε 4ο φάουλ, με τον ΑΠΟΕΛ να διαμαρτύρεται και να αποσυντονίζεται για λίγο. Στα μέσα της Γ’ περιόδου όμως κι έπειτα, βρήκε τα πατήματά του κάνοντας όμορφες κι αποτελεσματικές επιθέσεις, με το σκορ όμως να γίνεται στο τέλος 39-41 με τρίποντο σε νεκρό χρόνο από τον πολύ καλό σήμερα Φραγγέα.
Στην τελευταία περίοδο, η άμυνα του ΑΠΟΕΛ ήταν για “όσκαρ” κι εκεί συνέβη κάτι που δεν έχουμε ξανά συναντήσει. Όλοι οι πόντοι των φιλοξενούμενων (7) σημειώθηκαν με ελεύθερες βολές! Αν και γνωρίζουμε καλά όσοι παρακολουθούμε μπάσκετ, πως αυτός που επιχειρεί τις περισσότερες βολές στα τελευταία λεπτά είναι ο προηγούμενος στο σκορ, εντούτοις, ο ΑΠΟΕΛ σημείωσε μόλις 3 πόντους από τη γραμμή των ελευθέρων βολών…
Πάντως, στο Β’ ημίχρονο παρακολουθήσαμε ομορφότερο μπάσκετ με δυνατές φάσεις.

ΑΠΟΕΛ – ΠΕΛΑΣΓΟΣ 53-48
δεκάλ. 10-20, 9-6, 20-20, 14-7.
ΑΠΟΕΛ (Παπαδημητρίου):
Μπατσάκης, Πριφτάκης 6, Μαζαράκης, Μαμμάς, Κουλούρης 13 (1), Μιχελάκος 2, Λάγγης 9 (2), Θ. Κατσουρίνης 11 (1), Ευ. Κατσουρίνης 10, Κοκκινάκος 2, Κότσαλης.
ΚΟΜ Πελασγός (Τσατσουλής):
Κουκουλάς 2, Μανιάτης, Τσίρμπας 4, Δαλήτσης 6 (1), Βούλγαρης 5, Στριγγλης, Αναστασόπουλος 7, Μπουγάς 3 (1), Κουρέτας, Φραγγέας
21 (3).
Διαιτητές: Δούβρης, Καρδάρας.
Θεατές 100.

Με τη σημερινή νίκη του ο ΑΠΟΕΛ, αλλά και με σοβαρές ελπίδες νίκης την άλλη Κυριακή στην Τρίπολη με τον Πάνα, φλερτάρει σοβαρά ακόμα και με την 5η θέση!

Νωρίτερα στην Αρεόπολη:
Λάκων ΑΓΟΝΓ – Πολύβιος 73-66
Αύριο Κυριακή στη Σπάρτη:
ΣΚ Σπάρτη – ΓΣ Μεσσήνης στις 6μμ
Σπαρτιατικός – Πάνας Τρίπολης στις 8μμ
Τρίτη 2/5: Άρις Καλαμάτας-ΓΣ Γαργαλιάνων
Πρωτέας – ΣΕΦΑ Αρκαδικός (αναβλήθηκε)