5 ήρωές μας στους Γαργαλιάνους

Λίγο το τρίωρο ταξίδι από Μολάους κι αρκετά περισσότερο από τη χιονισμένη Αθήνα που απέκλεισε τους “ομογενείς”, αλλά κι η διαφορά δυναμικότητας με τον ΓΣ Γαργαλιάνων και με πιο σημαντικό λόγο την κακοκαιρία που δεν ήξερες αν θα επιστρέψεις, είναι δεδομένα ικανά να σε κάνουν να αποφύγεις το “στόμα του λύκου”. Όμως 5 πιστοί παίκτες του ΑΠΟΕΛ με τον προπονητή τους, το τόλμησαν, προσπάθησαν και το γεμάτο κόσμο Κ.Γ. Γαργαλιάνων τους χειροκρότησε, παρά τη συντριβή στο σκορ.
Όταν λοιπόν με αυτές τις συνθήκες παρατάσσεσαι στο γήπεδο χωρίς ανάσες από τον πάγκο, τότε, θα κάνεις οικονομία στις δυνάμεις αλλά και στα φάουλ. Οι Αποελιστές παίζοντας χαλαρή άμυνα (7 φάουλ συνολικά!) για να μην μείνουν κι αυτοί με 1 παίκτη, όπως ο ΓΣ Μεσσήνης στην Τέντα, παραχωρούσαν ελεύθερο πεδίο στους γηπεδούχους…

Τα συγκινητικά τα λόγια του προπονητή Θάνου Παπαδημητρίου, αντικατοπτρίζουν την εικόνα:

“Συγχαρητήρια στους 5 ήρωες οι οποίοι ακολούθησαν την αποστολή στους Γαργαλιάνους. Αναφέρομαι σε ήρωες όχι για το μακρινό ταξίδι αλλά γιατί σήκωσαν ανάστημα κι έβγαλαν ψυχή και πείσμα για σχεδόν ένα ολόκληρο δεκάλεπτο (κοντά στο σκορ) αφήνοντας άφωνους τους αντιπάλους τους μαζί με το προπονητικό Τιμ και τους θεατές και γι’αυτό εισέπραξαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα στο τέλος. Ο Βαγγέλης έσπασε πολλούς αστραγάλους στα έμπειρα γκαρντ, ο Αντώνης, πραγματικός γίγαντας, πάλευε μόνος του ανάμεσα σε 2-3 διμετρους μαζεύοντας πολλά σκουπίδια, ο Θεοδόσης τους ζάλιζε με τα συνεχή πίβοτ και τους μοίρασε αρκετές σακούλες, ο Πριφτάκης, ως ο πιο έμπειρος ήταν πραγματικός στρατηγός καθοδηγώντας τους στην άμυνα. Τι να πούμε και τον βενιαμίν της πεντάδας, τον Κούλη Μπατσάκη, όπου στα 14 του έκοβε πίσω από την πλάτη της άμυνας ανάμεσα στα θηρία και τους ανάγκαζε να μαζεύουν την μπάλα από το πλεκτό. Δυστυχώς μετά το πρώτο δεκάλεπτο τα παιδιά κατέρρευσαν μιας και μας πίεζαν σε όλο το γήπεδο για τρία δεκάλεπτα. Η προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά ήταν συγκινητική. Μπράβο τους και πάλι συγχαρητήρια.
Κόουτς Παπαδημητρίου”

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – ΑΠΟΕΛ 122-51
(Δεκάλ.: 34-18, 22-6, 39-7, 27-20.)
ΓΣ Γαργαλιάνων (Κούτρης):
Μίτεβ 2, Κλεφτάκης 9, Λαζαρίδης 19 (3), Γιαννόπουλος 10, Καραγιαννίδης 28 (2), Δημητρακόπουλος, Κυριακόπουλος 15 (1), Γιαννακόπουλος 9 (1), Οικονομίδης 9 (1), Ντεμέρουκας 7 (1), Μιχαλόπουλος 4, Ντεμέρουκας 10 (2).
ΑΠΟΕΛ (Παπαδημητρίου):
Πριφτάκης 10, Θ. Κατσουρίνης 13 (1), Μιχελάκος 6, Μπατσάκης 10, Ευ. Κατσουρίνης 12.

Ήταν μια “προγραμματισμένη” ήττα, ακόμα και στο εύρος της. Oι 122 πόντοι παθητικό, ήταν αρνητικό ρεκόρ του ΑΠΟΕΛ στην Α’ και Α1 κατηγορία. Δεν ήταν όμως χειρότερο αποτέλεσμα από αυτό στις 6-1-2007 εναντίον του Πολύβιου, που είχε χάσει 32-115.
Δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά, οι πολλές ελλείψεις του ΑΠΟΕΛ όπως και στην 1η αγωνιστική στους Μολάους (λόγω covid), δεν του έδωσαν το δικαίωμα να “μετρήσει” τις πραγματικές του δυνάμεις απέναντι στην καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.

  • η φωτογραφία από το gargalianoi-bc.gr