“Έφυγε” χθες για τους ουρανούς, ο Τάσος Σμυρνιώτης.

Ήταν η «καρδιά» του αθλητισμού της Αρκαδίας και θεμέλιος λίθος της καλαθοσφαίρισης  (κι όχι μόνο) στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο. Ο Τάσος Σμυρνιώτης από χθες 31 Μαΐου 2022 ταξιδεύει στους ουρανούς, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη αθλητική κληρονομιά, που συνεχίζουν οι υιοί του Γιάννης και Μιχάλης, αλλά και πολλά άλλα παιδιά που ανδρώθηκαν στα γήπεδα της Αρκαδίας ως καλαθοσφαιριστές, αθλητές του στίβου και του βόλεϊ.

Λίγα λόγια για τον Τάσο Σμυρνιώτη κι η σχέση του με τη Λακωνία:

Υπήρξε μεγάλος αθλητής στον στίβο κι ιδιαίτερα στις ρίψεις. Σαν προπονητής ανέδειξε μεγάλους αθλητές σε Λακωνία κι Αρκαδία.
 Εργάστηκε ως καθηγητής φυσικής αγωγής στο Βλαχιώτη, εκεί που είχε γνωρίσει τη σύζυγό του Μαρία.
 Το 1976 ιδρύει τον ΣΕΦΑ Αρκαδικό με τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ.  Ήταν επί δεκαετίες ο πρόεδρος του συλλόγου.
 Το 1977 ανήκε στους  ιδρυτές της Τ.Ε. Λοιπής Πελοποννήσου (Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Λακωνία) της Ε.Ο.Καλαθοσφαίρισης, με έδρα την Τρίπολη κι ήταν ο πρόεδρός της έως το 1983, που ιδρύθηκε η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και μεταφέρθηκε η έδρα στην Καλαμάτα.
 Επί προεδρίας του, ο ΑΠΟΕΛ ίδρυσε το τμήμα Μπάσκετ.
 Ευχόμαστε αιωνία να είναι η μνήμη του και συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη στις 5.30μμ στη Γαρέα Τεγέας.
1’ σιγή θα τηρηθεί σε όλους τους αγώνες πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, την τρέχουσα εβδομάδα.

Το Δ.Σ. ΑΠΟΕΛ, απέστειλε την παρακάτω συλλυπητήρια επιστολή, στην οικογένεια του Τάσου Σμυρνιώτη, αλλά και στο Δ.Σ. του ΣΕΦΑ Αρκαδικού:
«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του πατέρα σας και σημαντικού αθλητικού παράγοντα, Αναστάσιου Σμυρνιώτη. Η μνήμη του να είναι αιώνια, δίνοντάς σας δύναμη ώστε να συνεχίζετε το έργο του.
Το Δ.Σ. του ΑΠΟΕΛ»
.