ΑΠΟΕΛ – ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ 56-58 (vid)

Βαθμολογικά αδιάφορο για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά ήταν το πιο συναρπαστικό ματς της Α’ φάσης!
Aπό τη μία ο ΑΠΟΕΛ που είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στη Β’ φάση κι από την άλλη η ομάδα του Άρη Σκάλας που ήθελε τη νίκη για να ελπίζει σε παραμονή.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά κι ήταν καλύτεροι κι εύστοχοι από την περιφέρεια. Στα μέσα της 2ης περιόδου το σκορ ήταν 18-32 υπέρ τους. Ο ΑΠΟΕΛ πίεσε στην άμυνα κι ήταν πιο αποφασιστικός στην επίθεση, κάνοντας εκπληκτικό σερί 20-2! (38-34, 4′ πριν το τέλος της 3ης). Έδειχνε να είχε το πάνω χέρι κι έστω και δύσκολα θα κέρδιζε. Οι φιλοξενούμενοι όμως τα έδωσαν όλα.
Τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα:
Ενώ το σκορ ήταν 54-55, ο Λάγγης νίκησε όλη την άμυνα των φιλοξενουμένων σημειώνοντας εκπληκτικό καλάθι 8” πριν τη λήξη, δίνοντας προβάδισμα 56-55. Έπειτα από ένα σύντομο φάουλ στα 7”, οι φιλοξενούμενοι επανάφεραν τη μπάλα προσπαθώντας για μια γρήγορη επίθεση με τον Πούλο να κάνει βήματα -που δεν είδαν οι διαιτητές- και μετά αίρμπωλλ που η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπουφίδη (ήταν κι αυτός 3”+ στη ρακέτα…) που έδωσε αμέσως τη λύτρωση στον Άρη Σκάλας (VIDEO) με τη λήξη της κόρνας. Το τελικό σκορ 56-58, διαμορφώθηκε με εύστοχη βολή σε νεκρό χρόνο ύστερα από το γκολ-φάουλ.
Το παιχνίδι τελείωσε ήρεμα, χωρίς καμία διαμαρτυρία από τον ΑΠΟΕΛ.