Έμεινε από αντοχές.

Με το ξεκίνημα, η ροή του αγώνα ήταν τέτοια που έδειχνε πως θα είχαμε ένα ντέρμπυ για τη διεκδίκηση μιας θέσης στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Αυτή η εντύπωση επικράτησε μέχρι τα μέσα της Β’ περιόδου, που με 18-14 ο ΑΠΟΕΛ είχε προβάδισμα. Το πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο από τον Πελασγό όμως, άλλαξε τη ροή, με αποτέλεσμα ένα σερί 2-18 να στείλει τις ομάδες στ’ αποδυτήρια με προβάδισμα 10 πόντων για την ομάδα της Μεγαλόπολης.
Σημαντική η συμβολή των διαιτητών στην εξέλιξη του αγώνα (με “μοιρασμένα” σφυρίγματα πάντως) που ήταν αυστηροί στις αποφάσεις τους, πράγμα το οποίο φόρτωσε από πολύ νωρίς με 3 φάουλ τους 4 βασικούς του ΑΠΟΕΛ. Έτσι, η άμυνα της ομάδας μας έγινε ξαφνικά πιο ελαστική δίνοντας εύκολες διόδους στους αντιπάλους.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη της 3ης περιόδου και σε όλο το Β’ ημίχρονο. Ο Πελασγός πήρε μια άξια νίκη, που όσο περνούσε η ώρα, η διαφορά μεγάλωνε.


Το Παιδικό του ΑΠΟΕΛ έκλεισε τις υποχρεώσεις του στους Μολάους και μένει να διεκδικήσει την 3η θέση του πρωταθλήματος, απέναντι στον ηττημένο του ΣΕΦΑ Αρκαδικού – Πρωτέα Καλαμάτας. Αντίθετα, ο Πελασγός θα επιστρέψει (μέσα στις εορτές) στους Μολάους που θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός, με τον νικητή του 2ου ημιτελικού.

ΑΠΟΕΛ – ΠΕΛΑΣΓΟΣ 44-73
(δεκάλεπτα: 14-10, 8-22, 13-24, 9-17)
ΑΠΟΕΛ (Αθανασάκος):
Κ. Τζάκας, Σταματάκος 2, Μπατσάκης 13 (2), Δ. Τζάκας, Τσάτουμας 3, Παπαδάκης, Ευ. Κατσουρίνης 11, Κουλέντης 2, Θ. Κατσουρίνης 13(1) , Στάθης, Βασίλεβ.
ΠΕΛΑΣΓΟΣ (Τσατσουλής):
Γιαννόπουλος 16, Κουκούλας 14(1), Θεοδωρόπουλος 11(1), Μακρής, Μπουγάς 22, Μανιάτης 4, Μαχαίρας 4, Δρακόπουλος, Καρδάσης, Μερτζιώτης 2, Ναστόπουλος, Τουλκερίδης.