“Τζάμπολ αγάπης”. Η Αφετηρία του 2020-21 στους Μολάους Λακωνίας

Μολάοι Λακωνίας – Αύγουστος 2020

   Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

  Το «Τζάμπολ Αγάπης» ως προσαρμοσμένος αγώνας μπάσκετ με σκοπό την κοινή συμμετοχή όλων των παιδιών (Ειδικής και Τυπικής Αγωγής), από το 2016 ως σήμερα έχει διατρέξει μία πορεία σε Αθήνα-Πειραιά και σε πόλεις της επαρχιακής Ελλάδας.

 Στους Μολάους Λακωνίας έχει φιλοξενηθεί στο πλαίσιο της καλοκαιρινής διοργάνωσης «Lakonia Summer Basketour» τόσο το 2018 όσο και το 2019.

  Πλέον η μεθοδολογία της διδασκαλίας του αθλήματος, έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία 2 χρόνια σε Ειδικά Σχολεία της περιφέρειας του Πειραιά. Από τη νέα σχολική περίοδο το πρόγραμμα της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής, επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της Αττικής, αλλά και σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας.

  Αυτό το καλοκαίρι, μετά από τη Λαμία, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τα Ιωάννινα, τη Σύρο,  το «Τζάμπολ Αγάπης» έρχεται και πάλι στους Μολάους Λακωνίας.

  Η παρουσία του «Τζάμπολ Αγάπης» στους Μολάους έχει ως σκοπό τη λειτουργία ενός τμήματος Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής  σε συνεργασία με τον Σύλλογο του ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ και το Σύλλογο «Συν-Υπάρχω» των Γονέων & Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων.

  Το περιεχόμενο της προπόνησης και η εξέλιξη κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, περιλαμβάνονται στο 5ο βιβλίο του καθηγητή Ιωάννη Τσουμπρή (γονέα παιδιού με αυτισμό, καθηγητή φυσικής αγωγής, προπονητή και συγγραφέα μπάσκετ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και τις μαθησιακές δυσκολίες).

  Όλα τη τμήματα σε κάθε πόλη που θα υπάρχει Ειδική Εκπαίδευση στο μπάσκετ, έχουν ως στόχο τη «Συν+Εκπαίδευση» όπως είναι και ο τίτλος του βιβλίου. Το περιεχόμενο της διδασκαλίας θα είναι κοινό σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που θα υπάρχει το «Τζάμπολ Αγάπης».

  Η πορεία είναι μπροστά και χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων μας.

  Η Αφετηρία του 2020 – 2021, την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 και ώρα 11:00 με 12:00 το πρωί, στο κλειστό γυμναστήριο των Μολάων Λακωνίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη υποδειγματική προπόνηση του «Τζάμπολ Αγάπης» – Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής.

Σας περιμένουμε να παίξουμε μπάσκετ!
Με εκτίμηση
 Το «Τζάμπολ της Αγάπης»-ΑΜΚ
 Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
 Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων «Συν-Υπάρχω»
 Α.Π.Ο.Ε.Λ.

πηγή: tzampolagapis.gr