Απίστευτη Ελληνική πρωτιά στα μετάλλια!

3 χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο, χάρισαν στους Έλληνες, τις 4 πρώτες ημέρες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στο Βερολίνο, οι Τεντόγλου, Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και Παπαχρήστου.   Το πρωτάθλημα έχει βέβαια 2 ημέρες αγώνων ακόμα, που σίγουρα θα αλλάξουν πολλά. Μην ξεχνάμε όμως πως προσδοκούμε επιτυχίες κι από άλλους αθλητές μας (Φιλλιπίδης, Μπελιμπασάκη κλπ).

Όλοι τους έχουν Ελληνική ψυχή κι είναι Γηγενείς. Αντίθετα, δεν μπορούμε σε κάποια αθλήματα να ξεχωρίσουμε ποιοι είναι από Αφρική, Αμερική, Ασία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!!! Π.χ. η Τουρκία έχει καταλάβει 3 μετάλλια χωρίς Τούρκο! Στα 10χλμ τα μετάλλια είναι μόνο από Αφρικανούς! κ.ά….

Με την Ελλάδα να φιγουράρει στην πρώτη θέση των μεταλλίων στις γυναίκες, είναι μια εικόνα που δεν την έχουμε ξαναδεί σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου. Μάλιστα, την “πρωτιά” την είχαμε από την 3η ημέρα, με το επι κοντώ.

Στα παραπάνω, με την προσθήκη του χρυσού του 20χρονου Τεντόγλου, η Ελλάδα ισοβαθμεί στα μετάλλια με τη Γαλλία στο Σύνολο σε Άνδρες-Γυναίκες, την 4η ημέρα των αγώνων. Και όλοι είναι Έλληνες, ΓΗΓΕΝΕΙΣ!