Τι γίνεται με τις άδειες των Κλειστών γυμναστηρίων;

Σας έχουμε ενημερώσει για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη, που το προσωριν΄ό “σφράγισμα” έχει μεταφέρει τους αγώνες στους Μολάους. Το επίσημο Δ.Τ. της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τελικά, στάλθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου. Αφορούσε 4 Δήμους. Αυτό που γνωρίζουμε, είναι πως σε Πύλο, Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία και Σπάρτη, οι αγώνες Μπάσκετ διεξάγονται κανονικά. Άσχετο με την άδεια λειτουργίας, το “κλείσιμο” της Τέντας για αντικατάσταση του κέλυφους, την περίοδο που ξεκινούν τα πρωταθλήματα, έχει “ξεσπιτώσει” 14 (!) αθλητικά σωματεία Μπάσκετ, που διαμαρτύρονται έντονα προς τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Αναρωτιώμαστε, για ποιον λόγο πολεμούνται τα αθλητικά σωματεία;

Το Δελτίο Τύπου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχει ως εξής:

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                                                                                                      

Αριθ. Πρωτ. 565                        Καλαμάτα 12-09-2017

ΠΡΟΣ :  1) ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝ/ΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΑΘΛ/ΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

2) ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝ/ΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ -ΑΘΛ/ΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

3) Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΘΛ/ΣΜΟΥ
΄΄ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ΄΄ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

4)  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

———————————————————————————————————–

Κύριε Πρόεδρε,

Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μας κοινοποιήθηκε ο Νόμος υπ΄ αριθμ. 4479/2017, ο οποίος επιφέρει τροποποιήσεις στο Ν. 2725/1999.
Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα σ΄ αυτόν, τροποποιείται το αρθρ. 56Α του Ν. 2725/1999 (Ένταξη των Αθλητικών Εγκαταστάσεων σε Κατηγορίες) και προστίθεται το αρθρ. 56Β στο Ν. 2725/1999(Άδεια Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων).
Προκειμένου λοιπόν ν’ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται για την χορήγηση άδειας διεξαγωγής των αγώνων Καλαθοσφαίρισης, των σωματείων μελών της Ένωσής μας, που ανήκουν διοικητικά στο Δήμο σας, παρακαλούμε για την επίσπευση των δικών σας ενεργειών, προκειμένου να χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου σας.
Θεωρώντας δεδομένη την αγάπη και το ενδιαφέρον σας για τον Αθλητισμό και την Καλαθοσφαίριση στη Κεντρική & Νότια Πελοπόννησο, σας ευχαριστούμε.

Κοινοποίηση:

1)Ενδιαφερόμενα σωματεία Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς