31 χρόνια “Γύρος Μολάων”

Η ιστορία ξεκινά στις 20 Απριλίου 1986, όταν διοργανώθηκε ο 1ος “Γύρος Μολάων” από τον ΑΠΟΕΛ και τον τότε Δήμο Μολάων. Η διαδρομή ήταν 5χλμ και τερμάτισαν 21 αθλητές κι αθλήτριες των κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών. Στη συνέχεια, επαναλήφθηκαν “Γύροι Μολάων” (δεν είχαν πάντα το ίδιο όνομα) άλλες 3 φορές. Ποτέ όμως δεν ήταν η ίδια διαδρομή, που με τον καιρό “μίκραινε”. Όσο μίκραινε, τόσο περισσότερο μεγάλωνε η λίστα συμμετοχών.

Στις 22 Μαρτίου 1987 ακολούθησε αναβαθμισμένος με τη 2η διοργάνωση με πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα! Χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό συμμετοχών, θυμόμαστε πως υπήρξαν εκείνη την ημέρα ξεχωριστοί αγώνες με 3 διαφορετικές (!) διαδρομές και κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων.
Επίσης, τη δεκαετία του ‘90 πραγματοποιήθηκε αγώνας διαφόρων κατηγοριών, από τα Πάκια έως την πλατεία Μολάων. Μπροστάρης στις διοργανώσεις, ήταν ο πάντα ΑΠΟΕΛ με τη συνεργασία άλλων συλλόγων, όπως ο Προοδευτικός.
Στις 4 Μαΐου 2008, στην τελευταία διοργάνωση Γύρου (Λαϊκός δρόμος υγείας Μολάων), έλαβαν μέρος 132 Άνδρες, Γυναίκες δρομείς και βαδιστές, καθώς και παιδιά μικρότερων κατηγοριών. Αποτελούσε μέρος των εορτασμών της συμπλήρωσης 30 ετών, από την ίδρυση του ΑΠΟΕΛ. ( αφιέρωμα Runningnews. Περισσότερες φωτογραφίες εδώ . )
Εφέτος, στις 30 Απριλίου 2017, ο Προοδευτικός σας καλεί να αναβαθμίσουμε το γεγονός που ευελπιστούμε να γίνει ετήσιος θεσμός και να ξεπεράσουμε όλοι μαζί, τον αριθμό συμμετοχών οποιασδήποτε άλλης διοργάνωσης του παρελθόντος!

Μπες στη σελίδα του “Γύρου Μολάων”, δες πληροφορίες της διαδρομής και δήλωσε συμμετοχή ως αθλητής, βαδιστής ή και εθελοντής! …ΕΓΚΑΙΡΑ!

Αθλητισμός = υγεία
ΤΡΕΧΩ – ΒΑΔΙΖΩ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ !