ΑΠΟΕΛ – ΑΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟ 58-38

Η “γειτονική” αναμέτρηση από την αρχή έδειξε “ντέρμπυ”. Αν κι ο ΑΠΟΕΛ δια χειρός Πριφτάκη, προηγήθηκε 6-0, εντούτοις η πρώτη περίοδος έληξε 15-14 και το ημίχρονο 26-25. Το Κάστρο προηγήθηκε για πρώτη, αλλά και τελευταία φορά με 17-19. Εκεί ο ΑΠΟΕΛ πάτησε γκάζι δείχνοντας κυρίαρχος του παιχνιδιού, φλερτάροντας με διψήφια διαφορά από την 3η περίοδο.
Παρά τη διαφορά, το ντέρμπυ παράμεινε ντέρμπυ αλλά για διαφορετικό λόγο. Οι Μολαΐτες προσπάθησαν να καλύψουν την εις βάρος τους “20άρα” πόντων, από το αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου. Να θυμίσουμε πως τότε ο ΑΠΟΕΛ διεκδίκησε τη νίκη μέχρι την 3η περίοδο, όταν επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του Μπατσάκη και σημείωσε μόνο 9 πόντους (!) στο Β’ ημίχρονο. Αυτά τον Δεκέμβριο. Τώρα, πάλι στην 3η περίοδο, ο Μπατσάκης στραβοπατώντας βγήκε πάλι εκτός παιχνιδιού, ξυπνώντας τις μνήμες του Δεκεμβρίου κι άγχωσε τους φίλους του ΑΠΟΕΛ. Εκεί ανέλαβε δράση ο Λάγγης που στα τελευταία 15′ σημείωσε 17 πόντους!
Στην τελευταία επίθεση, έχοντας διαφορά 20 πόντων, ο ΑΠΟΕΛ πλησίασε το αντίπαλο καλάθι ψάχνοντας έστω τον “μισό” πολύτιμο πόντο, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει. Έτσι, σε περίπτωση ισοβαθμίας (διπλής) στο τέλος του πρωταθλήματος, Κάστρο κι ΑΠΟΕΛ, θα βγάλουν κομπιουτεράκι για τη διαφορά επιθετικών κι αμυντικών πόντων όλου του πρωταθλήματος!
Πέρα από τα μελλοντικά μικροσενάρια, θα πρέπει να σταθούμε στη απόδοση των παικτών του ΑΠΟΕΛ. Διακρίναμε δυσκολία στην επίθεση, αλλά θαυμάσαμε πείσμα κι εκπληκτική άμυνα από όλους τους Αποελιστές, όπλο, που θα χρειαστεί στους τελευταίους αγώνες-“τελικούς”.
ΑΠΟΕΛ – ΑΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟ 58-38
Εξέλιξη: 15-14, 26-25, 45-32, 58-38
ΑΠΟΕΛ:
Λάγγης 21 (3τ), Πριφτάκης 14, Μαζαράκης 5, Καποθανάσης 2, Σταθάκης 5 (1τ), Τσορομώκος, Μπατσάκης 9 (1τ), Σταματάκος, Φαφλιάς, Κοντοσταθάκος 2.
Κάστρο:
Παρασκευόπουλος 3, Σπυριδάκος, Ζώταλης 2, Καρδιακίδης 6 (1τ), Μπιράκος 6, Μιχαλάκης-Μιχαλακούδης 5 (1τ), Φωτόπουλος 2, Λάλα 14.

Πριφτάκης, Λάγγης, Μπατσάκης οι πρωταγωνιστές της νίκης.

Δείτε ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.