Υπάρχει φως στο τούνελ… Νίκη!

Πολύ δυνατό και γρήγορο παιχνίδι, σε όλη τη διάρκειά του, διεξήχθη στο κλειστό των Μολάων. Οι γηπεδούχοι από την αρχή φάνηκαν αποφασισμένοι για τη νίκη και κράτησαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η 1η περίοδος ανήκε στον Μπατσάκη που κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες σε ριμπάουντ, σκορ και κερδισμένα φάουλ. Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ άλλαξε επιθετικά με εκπληκτικούς του Τσορομώκο, Λάγγη και Καποθανάση, δίνοντας προβάδισμα στο ημίχρονο 12 πόντων στον ΑΠΟΕΛ.
Στο 2ο μισό του αγώνα οι φιλοξενούμενοι “έσφηξαν” κι άλλο στην άμυνα και πραγματοποίησαν γρήγορες επιθέσεις, κυρίως με τον Μαχαίρα που φόρτωσε τους γηπεδούχους με αρκετά φάουλ. Στην τελευταία περίοδο οι ομάδα του Βλαχιώτη, μη μπορώντας να μπει στην αντίπαλη ρακέτα, προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ κυρίως με τρίποντα, αλλά δεν τα κατάφερε.
Ο αγώνας τελείωσε ομαλά, μέσα σε αθλητικά πλαίσια, πέραν από πολλές, αλλά πάντα μικρές διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων σε όλη τη διάρκεια του. Εντούτοις το σωματείο του Αστέρα υπέβαλε ένσταση, υποστηρίζοντας πως η συμμετοχή του Λάγγη ήταν αντικανονική! Σχόλιο για το θέμα, θα κάνουμε αναμένοντας πρώτα την τελική κι επίσημη υποβολή της ένστασης.
Tροχαίο ατύχημα είχε ο διαιτητής κ. Σχοινάς, ερχόμενος στους Μολάους. Ευχόμαστε να μην έπαθε μεγάλη ζημιά. Τον αντικατέστησε ο κ. Δούβρης, με Β’ διαιτητή τον κ. Πουλουπάτη.
Η νίκη ήταν μονόδρομος για τον ΑΠΟΕΛ που εξακολουθεί να βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας.
ΑΠΟΕΛ – ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 72-63
H εξέλιξη: 21-11, 44-36, 57-52, 72-63
ΑΠΟΕΛ:
Λάγγης 17 (1τ), Πριφτάκης 2, Παπαδάκης 6, Καποθανάσης 12 (2τ), Σταθάκης, Μπατσάκης 16, Σταματάκος 7 (1τ), Τσορομώκος 11 (2τ), Κοντοσταθάκος 1.
Αστήρ:
Βέρδος, Μαχαίρας 25 (2τ), Μαλτέζος 2, Σκεύης 6, Χιώτης 2, Μυλωνάς 3, Λυροφώνης 3, Αγλαμίσης 20 (3τ), Αποστολάκος 2.

Το τέλος του αγώνα: