Κόντρα στην Κύπρο, οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ!!

“Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ”. Δεν ήταν τυχαία η ονομασία που δόθηκε στο σύλλογό μας πριν 38 χρόνια από παρέα Μολαϊτών. Ήταν βλέπετε 4 χρόνια μετά τον 2ο Αττίλα στην Κύπρο. Το παζλ συμπληρώθηκε με αρχικά Α.Π.Ο.Ε.Λ. Η μόνη διαφορά ήταν οι δύο τελευταίες λέξεις. Αντί λοιπόν “…Ελλήνων Λευκωσίας” η κατάληξη της ονομασίας ήταν “…Επιδαύρου Λιμηράς“.
Δεν είναι άσχετο, λοιπόν, με την ιστορίας μας, το παρακάτω Δ.Τ. των Κύπριων οπαδών του ΑΠΟΕΛ. Το διαβάσαμε στο sdna.gr, μας άρεσε και σας το αναδημοσιεύουμε:

“H αυριανή ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα έχει αρκετές ιδιαιτερότητες οι οποίες έχουν σχολιαστεί τις τελευταίες μέρες. Μια από αυτές είναι ο κοινός εθνικός ύμνος κάτι που πιθανόν να ξενίσει όσους ξένους δεν γνωρίζουν ότι είμαστε Έλληνες.
Σε μια εποχή όπου κάποιοι ίσως να αγνοούν ή να ξεχνούν τι αντιπροσωπεύει το Ε του ΑΠΟΕΛ, πρέπει να πούμε χωρίς δισταγμό ότι αύριο μόνο μια Εθνική αγωνίζεται και είναι αυτή που θέλουμε να πετύχει τον στόχο της.
Ο ΑΠΟΕΛ ιδρύθηκε, υπάρχει και μεγαλουργεί επειδή αποτελεί ένα φάρο του Ελληνισμού και των ιδανικών του. Μπορεί μέσα από τις δεκαετίες να έχουν ξεθωριάσει κάποιες αξίες, γεγονός που έφερε πολλών ειδών προβλήματα στη χώρα μας, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί το Ε των Ελλήνων της Λευκωσίας.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη των ποδοσφαιριστών της Κύπρου να μετρήσουν δυνάμεις απέναντι στους Ελλαδίτες διεθνείς αλλά και τους σκαούτερς που θα βρίσκονται στο Καραϊσκάκη αλλά η δική μας έγνοια είναι να κάνει ακόμα ένα βήμα για πρόκριση η πραγματική Εθνική μας.

Και υπενθυμίζουμε ότι θα είναι έγκλημα εις βάρος του ΑΠΟΕΛ αν επιστρέψει τραυματίας ο Πιέρος Σωτηρίου, αναφέρει η ομολογουμένως εντυπωσιακή ανακοίνωσή τους.