“Δυστυχώς, δεν έπεσε ο δρόμος”… (βίντεο)

Οι υπερχειλίσεις “Ζούγκρη” (βίντεο), ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να ρίξουν το δρόμο, αυτόν που έκλεισε τη ροή του ρέματος! Βλέπετε, η βροχή ήταν δυνατή αλλά τα δέντρα διψούσαν πολύ αυτή τη φορά και δεν άφησαν το Ζούγκρη να γράψει ιστορία.
Δυστυχώς στην Ελλάδα αν το “κακό” δεν καταστραφεί πρώτα, δεν υπάρχει
πιθανότητα να διορθωθεί νωρίτερα.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΜΙΚΡΥΝΕ! Με αρκετή φαντασία, κάποιος θα έλεγε πως:
“- Πάλι οι οδηγοί νικήσαμε πεζούς κι αθλητές. Όπου περνούν αμάξια, άλλοι δε χωρούν!
– Οι ποδηλάτες θα παραμείνουν σπίτι τους.
– Αυτοί που δεν (θα) πρόσφεραν ούτε 1 μέτρο για το ρέμα, στάθηκαν τυχεροί. Τα δέντρα τους ποτίστηκαν αντί να σαποκωλιάσουν.
– Άλλοι που ξέραναν τους ευκαλύπτους επειδή τους πείραζε η σκιά (!), έφραξαν το ρέμα με τα ξερά κλαδιά τους, αλλά δεν θα τιμωρηθούν.
– Θα μπορούσε το ρέμα να γκρεμίσει λίγο τα χωράφια ή ακόμα και το δρόμο, αλλά δεν έγινε τίποτα. Μόνο μια προειδοποίηση…
– Πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο θα αργήσουμε να δούμε. Για να συμβεί αυτό, εκτός από ικανότερους διοικούντες και πολίτες (από εμάς), ίσως θα πρέπει να βρούμε κάποιον που να καταργήσει τις εκλογές, να γκρεμάει και να χτίζει χωρίς να ρωτάει ψηφοφόρους του, αλλά επειδή πρέπει. Τότε ίσως να παρθούν αποφάσεις κακαλάτες.

Αυτές τις σκέψεις λοιπόν, μπορεί να τις έκανε κάποιος τρελός, αλλά “από μικρό κι από τρελό, μαθαίνεις την αλήθεια“. Αγαπητέ αναγνώστη του apoel-molaoi.gr αν θεωρείς αυτό το νέο άσχετο με αθλητισμό, ίσως να έχεις δίκαιο. Ίσως κι όχι. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να τα γράφουν άλλοι που για να τα έχουν “καλά” με όλους μας, απλά ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ…

Μολάοι 10-6-2016
Το Φθινόπωρο ήρθε πριν το καλοκαίρι του 2016 και μας θύμισε τα τεχνικά λάθη που κάνουμε οι άνθρωποι όταν παρεμβαίνουμε στη φύση.
Το ρέμα Ζούγκρη βρίσκεται στον κάμπο των Μολάων. Εδώ και 10άδες χρόνια, στο μήκος του ρέματος κατασκευάστηκε ο βασικότερος οδικός άξονας της περιοχής (Μολάων-Μονεμβασίας), στενεύοντας, φυσικά, το ρέμα.
Πολύ συχνά βλέπουμε την εικόνα που αντικρίσαμε εχθές, αλλά ποτέ Ιούνιο μήνα… Φανταστείτε τι θα γινόταν αν δε διψούσαν τα δέντρα!
2016, δεκάδες χρόνια μετά, καμία αλλαγή δεν έχει γίνει. Το μόνο που θα μπορούμε να περιμένουμε, είναι να κοπούν οι ευκάλυπτοι όταν πέσει πάλι κάποιος πάνω τους.
Αυτοί είμαστε!

Y.Γ.1: Πληροφορηθήκαμε πως τα μπάζια που φορτώθηκαν από τα φορτηγά, “μπάζωσαν” άλλο ρέμα! Είναι ψέμα;
Υ.Γ.2: Δείτε εδώ αεροφωτογραφία υψηλής ανάλυσης, του 1945!! Εστιάστε στους Μολάους, ώστε να διακρίνετε τα εξαφανισμένα ρέματα. Δείτε επίσης το ρέμα Ζούγκρη ολόκληρο! Η “Εθνική οδός” ίδια κι απαράλλαχτη, απλά με χώμα. Οι κόκκινες γραμμές μη σας μπερδεύουν. Είναι τα όρια του ναζιστικού αεροδρομίου. Άξιος συγχαρητηρίων ο Τάσος Αναστασάκης (συγγρ. “Αεροδρόμιο των Μολάων”)  που βρήκε αυτή την φωτογραφία από τη Γεωγραφική Υπηρεσία.