Αυτοκτονία …εξ αμελείας!

Και ξαφνικά μηδενισμός! Ήρθαν τα πάνω-κάτω στο βαθμολογικό πίνακα της Β΄κατηγορίας και των δύο ομίλων, μάλιστα!
Ο Λακωνικός, μάλλον από αμέλεια, δεν χρησιμοποίησε τον απαιτούμενο αριθμό νεαρότερων αθλητών και κατρακύλησε στα σκαλιά της βαθμολογίας στις θέσεις 3 έως 6! Σίγουρα έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά θα πρέπει να αφήσει αδιάφορους τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Άλλωστε, αν δεν ηττηθεί στους Μολάους ο Λακωνικός Κρόνος, στον Β΄ γύρο, θα έχει πάλι πλεονέκτημα…
Θα πρέπει να τονίσουμε τα εξής, ενδιαφέροντα σημεία:
Ο Φιλαθλητικός δεν φαίνεται να έχει υποβάλει ένσταση, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα. Η λογική λέει, πως δύο σωματεία από την ίδια πόλη, με την ίδια έδρα αγώνων και προπονήσεων, λίγο πολύ θα γνωρίζονται. Πιθανόν να παρατηρήθηκε από τη νεανική ομάδα του Φιλαθλητικού, αλλά να μη δώθηκε συνέχεια, μιας και ούτως ή άλλως, ο Φιλαθλητικός δεν είχε ελπίδες για νίκη.
Αν οι απαιτούμενοι “νεότεροι” αθλητές δεν είχαν δηλωθεί στο Φ.Α., το ματς δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει, καν! Δεν το λέμε εμείς, αλλά η προκήρυξη (αρθ.4 παρ. Γ΄) .
– Προφανώς, έγινε αντιληπτό από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, πως κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν συμμετείχε αθλητής κάτω των 20.

Το apoel-molaoi.gr μέσω του άρθρου αυτού, δίνει συγχαρητήρια στην επιτροπή που προεδρεύει ο κ. Σπύρος Ηλιόπουλος. Σίγουρα οι αγώνες θα πρέπει να κρίνονται πάνω στο “παρκέ”, αλλά κι οι επιτροπές της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα πρέπει να πράττουν το σωστό.

Η επιστολή προς το σωματείο Α.Σ. ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., στην συνεδρίασή του της 03/02/2016, έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και επέβαλε στο σωματείο σας, ποινή μηδενισμού στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Α.Σ. ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Γ.Σ., για το Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, που διεξήχθη στις 30/01/2016. Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 20-0 υπέρ της β’ ομάδας. Η ποινή του μηδενισμού επιβάλλεται για παράβαση του αρθ. 4 (ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ), παρ. Β. της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών (υποχρεωτική συμμετοχή 2 αθλητών κάτω των 20 ετών γεν. το έτος 1995 και νεότεροι).»

Αντίστοιχη επιστολή, για τον ίδιο λόγο, στάλθηκε και στον Εθνικό Μελιγαλά (Α΄ όμιλο) που δυσκολεύει κι άλλο την παραμονή του.

Πιο αναλυτικά, η Β΄παράγραφος στο 4ο Άρθρο, λέει τα εξής
” Β) Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι δύο (22) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1993 και νεότεροι και δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι (20) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1995 και νεότεροι ή μέχρι τέσσερις(4)αθλητές κάτω των είκοσι( 20) ετών, εκ των οποίων ο ένας (1) αθλητής ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.”

Επίσης, η Γ΄παράγραφος του ίδιου άρθρου αναφέρει:
” Γ) Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 20 και 22 ΕΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Η ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ.
Για την εφαρμογή των ανωτέρω, αρμόδιοι είναι οι Διαιτητές και ο Κομισάριος του αγώνα. Σε περίπτωση μη τήρησής τους, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο Σωματείο θα μηδενίζεται.
Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα ανωτέρω, η Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα πραγματοποιεί ενδελεχή έλεγχο στα Φύλλα Αγώνων και ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ Η ΥΠΑΙΤΙΑ ΟΜΑΔΑ, έστω και αν η αντίπαλη δεν έχει υποβάλλει ένσταση.