Η Προκήρυξη των πρωταθλημάτων Βόλεϊ από την ΕΣΠΕΠ.

Ανακοινώθηκε από την ΕΣΠΕΠ η προκήρυξη των πρωταθλημάτων περιόδου 2015-16.

Στον Δ’ όμιλο, που συμμετέχουν τα κορίτσια του ΑΠΟΕΛ, παρατηρούμε να αποτελείται μόνο από 4 ομάδες, τη στιγμή που σε άλλους ομίλους βλέπουμε από 8 έως ακόμα και 12 ομάδες. Εκεί, η Α΄ φάση θα διεξαχθεί σε 1 γύρο, σε αντίθεση με τους Γ΄ και Δ΄όμιλο (ΑΠΟΕΛ) που οι ομάδες θα αγωνιστούν σε 2 γύρους.
Όπως και να έχει, ο ΑΠΟΕΛ μαζί με Σπαρτιατικό, ΣΕΦΑ Αρκαδικό και το νεοσύστατο σύλλογο της Λακωνίας την ΑΕ Φάριδος, θα δώσουν τους λιγότερους αγώνες (6) από όλους του υπόλοιπους ομίλους.
Παρακάτω, διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη του πρωταθλήματος ΠΑΙΔΩΝ & ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ. Όταν ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Αν θέλετε να δείτε ολόκληρη την προκήρυξη, όλων των πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΠ, πατήστε εδώ.

 

Α΄   ΦΑΣΗ   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ   ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ    ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΑΡΘΡΟ 9.  Δικαίωμα συμμετοχής – Όροι – Υποχρεώσεις

Στα πρωταθλήματα ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ δικαίωμα συμ­μετοχής έχουν όλα τα σωματεία της Ένωσης, χωρίς η συμ­μετοχή να είναι υποχρεωτική. Υποχρεωτική είναι η συμμετοχή στο πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ για τα ΤΑΠ της Α1 και Α2 Εθνικής Κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ. Ισχύουν οι διατάξεις της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης Αγωνιστικής Περιόδου 2015 – 2016 της Ε.Ο.ΠΕ.

ΑΡΘΡΟ 10.  Τρόπος διεξαγωγής πρωταθλημάτων

Τα πρωταθλήματα ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, θα διεξαχθούν σε φάσεις και με την διεξαγωγή στο τέλος final four.

  1. Οι ομάδες των παίδων χωρίζονται με γεωγραφικά κριτήρια σε τρεις ομίλους ως εξής:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.
Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80
Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ
Α.Ε. ΦΑΡΙΔΟΣ
Γ.Σ. ΑΡΓΟΥΣ
Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ
ΝΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
Α.Σ. ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ

Οι ομάδες της περιοχής Πατρών:
Α.Σ.Π. ΑΠΟΛΛΩΝ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2013
Ε.Α. ΠΑΤΡΩΝ
Α.Σ.Π.Σ. ΘΗΣΕΑΣ
Α.Ε.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΣ
θα τοποθετηθούν με κλήρωση τρεις (3) στον Β΄ Όμιλο και δύο (2)  στον Γ΄ Όμιλο.

Οι ομάδες αγωνίζονται ένας προς όλους σε δύο (2) γύρους (εντός – εκτός έδρας) όπως προκύψει από την κλήρωση και κατατάσσονται σύμφωνα με την βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν.

Ο πρώτος της βαθμολογίας του κάθε ομίλου προκρίνεται στο final four.

Οι δεύτεροι της βαθμολογίας του κάθε ομίλου αγωνίζονται μεταξύ τους σε πρωτάθλημα ενός γύρου (ένα αγώνα εντός – ένα αγώνα εκτός) και ο πρώτος της βαθμολογίας συμπληρώνει την τέταρτη ομάδα του final four.

Οι ομάδες του final four αγωνίζονται ένας προς όλους σε ένα (1) γύρο όπως προκύψει από την κλήρωση και κατατάσσονται σύμφωνα με την βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν (ο 1ος πρωταθλητής).

 

Χρόνος διεξαγωγής από: 15/11/2015 έως 17/04/2016.

  1. Οι ομάδες των κορασίδων χωρίζονται με γεωγραφικά κριτήρια σε έξι ομίλους ως εξής:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Α.Σ.Π. ΑΠΟΛΛΩΝ 1
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 1
Α.Ο. ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΧΑΪΑΣ
Ν.Ε.Ο. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ
Α.Σ.Π. ΑΠΟΛΛΩΝ 2
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2
Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ
Π.Α.Σ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Φ.Ο.Ν. ΟΜΟΝΟΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ

 

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Α.Π.Σ. ΠΥΡΓΕΑΣ
ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ Α.Ο.
Α.Σ. ΚΟΡΟΙΒΟΣ
Α.Ο. ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.   
Σ.Ε.Φ. ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
Α.Π.Ο.Ε.Λ. 
Α.Ε. ΦΑΡΙΔΟΣ

   

Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Α.Π.Ο.Μ. ΠΗΓΑΣΟΣ
Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Γ.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ν.Ο.Κ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.
Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80
Ν.Ο. ΠΥΛΟΥ
Γ.Σ.Μ. ΛΥΚΑΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΡΑΤΟΣ 1893 Α.Ο. ΚΙΑΤΟΥ
Γ.Α.Σ.ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
Α.Σ.Π. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Π.Α.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Α.Ο. ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ
Γ.Σ. ΦΙΛΙΑΣ
Α.Ο. ΑΚΡΑΤΑ

 

Ζ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Γ.Σ. ΑΡΓΟΥΣ 1
Γ.Σ. ΑΡΓΟΥΣ 2
Α.Ο. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΡΓΟΥΣ 1
Α.Ο. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΡΓΟΥΣ 2
Γ.Ε. ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Α.Ο. ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Α.Ο. ΜΙΔΕΑΣ ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ
Α.Ο.Δ.Α. ΚΟΡΩΝΙΣ
Α.Ο. ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Α.Ο. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
Α.Ο. ΑΛΚΥΩΝ
Α.Π.Ο.Δ.Β. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΙΟΛΟΣ

Οι ομάδες της περιοχής Πατρών:
Α.Ο. ΓΑΛΗΝΗ
Α.Σ.Π.Σ.  ΘΗΣΕΑΣ
Α.Ο. ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ
Α.Ε.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Ε.Α. ΠΑΤΡΩΝ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Α.Ο. ΣΕΙΡΙΟΣ
θα τοποθετηθούν με κλήρωση  τέσσερες (4) στον Α΄ Όμιλο και τρεις (3) στον Β΄ Όμιλο.

Στους ομίλους Α’, Β’, Ε’, ΣΤ’, Ζ’  οι ομάδες αγωνίζονται ένας προς όλους σε ένα (1) γύρο όπως προκύψει από την κλήρωση και κατατάσσονται σύμφωνα με την βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν. Στους ομίλους Γ’ και Δ’ οι ομάδες αγωνίζονται ένας προς όλους σε δύο (2) γύρους (εντός – εκτός έδρας) όπως προκύψει από την κλήρωση και κατατάσσονται σύμφωνα με την βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν.

Προκρίνονται οι δύο (2) πρώτες ομάδες από τους ομίλους Α΄,Β΄,Γ΄,Δ΄,Ε΄ και οι τρεις πρώτες ομάδες από τους ομίλους ΣΤ΄,Ζ΄. – Σύνολο δεκαέξι (16) ομάδες -.

Στην επόμενη φάση σχηματίζονται οκτώ (8) ζευγάρια με κλήρωση, όσο είναι δυνατόν με γεωγραφικά κριτήρια, χωρίς να μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από τον ίδιο όμιλο, σε μονό αγώνα.

Οι οκτώ (8) ομάδες που προκρίθηκαν σχηματίζουν τέσσερα (4) νέα  ζευγάρια πάλι με κλήρωση, όσο είναι δυνατόν με γεωγραφικά κριτήρια, χωρίς να μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από τον ίδιο όμιλο, σε μονό αγώνα.

Οι τέσσερες (4) ομάδες που θα νικήσουν προκρίνονται στο final four.

Οι ημιτελικοί θα προκύψουν από κλήρωση.

Σε περίπτωση πρόκρισης και 2ης ομάδας της Ένωσης στη συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τότε οι ομάδες του final four αγωνίζονται ένας προς όλους σε ένα (1) γύρο όπως προκύψει από την κλήρωση και κατατάσσονται σύμφωνα με την βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν (ο 1ος πρωταθλητής).

Χρόνος διεξαγωγής από: 14/11/2015 έως 24/04/2016.

Οι ομάδες παίδων – κορασίδων που θα αποκλειστούν από την αρχική φάση των ομίλων και επιθυμούν να συνεχίσουν προκειμένου να δώσουν περισσότερους αγώνες, εφόσον συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός ομάδων , η Ε.Σ.ΠΕ.Π. θα διεξαγάγει αγώνες κατάταξης και για τις χαμηλότερες θέσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αγώνες της Α’ Φάσης μπορούν να διεξάγονται με διαιτητές που ανήκουν στην ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 29 του Κανονισμού Διαιτησίας. Στους αγώνες της Α’ Φάσης στους διαιτητές των αγώνων δεν καταβάλλεται αμοιβή. Οι διαιτητές δικαιούνται έξοδα κίνησης

ή οδοιπορικά, τα οποία θα αποφασίζονται με συμφωνία της διοργανώτριας          Ένωσης με τον αντίστοιχο ΣΥΔΠΕ, τα οποία βαρύνουν το γηπεδούχο σωματείο και καταβάλλονται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πριν από την έναρξη του αγώνα.Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο δεν καταβάλει τα προβλεπόμενα ποσά (έξοδα κίνησης ή οδοιπορικά) στους παράγοντες του αγώνα, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και η γηπεδούχος ομάδα θα χάνει τον αγώνα με 3-0 σετ και 75-0 πόντους. Σε περίπτωση που αυτό επαναληφθεί παραπάνω από τρεις (3) φορές τότε από τον επόμενο αγώνα η γηπεδούχος ομάδα θα μηδενίζεται, υπό την έννοια της μη παρουσίας στο γήπεδο (άρθρο 22 περ α. του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων με όλες τις εντεύθεν προβλεπόμενες βαθμολογικές συ συνέπειες.

 

ΑΡΘΡΟ 11.  Συμμετοχή σε πανελλήνια πρωταθλήματα

Ο αριθμός των ομάδων που θα προκριθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ και ο τρόπος διεξαγωγής θα καθοριστεί με Ειδική Συμπληρωματική Προκήρυξη της Ε.Ο.ΠΕ.

 

ΑΡΘΡΟ 12.  Ηλικίες αθλητών – αθλητριών

Στα πρωταθλήματα ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές που γεννήθηκαν από 01/01/1999 μέχρι 31/12/2003 και αθλήτριες που γεννήθηκαν από 01/01/1999 μέχρι 31/12/2002.