“Αλλέ Κγιστόφ!” …αλλά, “Τσακωνάς”

Λυκούργος Τσάκωνας. Ένας Λάκωνας πατριώτης που συνεχίζει να σηκώνει την Ελληνική σημαία ψηλά, κρατάει πάντα τους τόνους χαμηλά, τα λόγια του μικρά, αλλά τις επιδόσεις του μεγάλες. Στη Ρώμη στο Diamond League που έχει το όνομα του μεγάλου Πιέτρο Μεννέα, έκανε τους Ευρωπαίους να παραμιλούν.  To 20,09΄΄ της Ρώμης που για 2η φορά το είδε να αναγράφεται μετά τον τερματισμό, άφησε έκπληκτο και τον ίδιο (έτσι δηλώνει…), όμως αυτή τη φορά μετρούσε ως επίσημος χρόνος, σε αντίθεση με την προηγούμενη πριν 1 μήνα στα Χανιά που δηλώθηκε ως λάθος μέτρηση, κάτι που πλέον μας κάνει να αμφιβάλλουμε!

Ο Λυκούργος Τσάκωνας, αν δούμε προσεκτικά την εξέλιξή του από τότε που προπονούνταν ολομόναχος στο στάδιο Βλαχιώτη, αποδεικνύει πως δεν είναι αθλητής “φούσκα”, αλλά κάτι παραπάνω… Όταν η πρόοδο είναι συνεχής που για πολλά έτη τον φέρνει λίγο ακόμα και πιο ψηλά, για αυτούς που γνωρίζουν, σημαίνει πολλά. Πατώντας στη γη, είναι πάντα αυστηρός με τον εαυτό του. Χαρακτηριστικό αυτού, οι δηλώσεις που έκανε με την επιστροφή του στο αεροδρόμιο: «Από το ζέσταμα αισθανόμουν πολύ καλά. Το κατάλαβα και πάνω στην κούρσα. Δεν είχα καμία αμφιβολία πως πάω γρήγορα, όμως, όχι εκείνη τη στιγμή δεν πίστευα πως θα δω αυτή την επίδοση. Ωστόσο τολμώ να πω πως πάνω στην κούρσα έκανα κάποια λαθάκια».
Όλοι οι Λάκωνες πρέπει να τον ευχαριστούμε για ότι μας έχει προσφέρει έως τώρα και να είμαστε μαζί του στην προσπάθειά του.

Τα αποτελέσματα της κούρσας των 200μ στη Ρώμη:

POS ATHLETE COUNTRY MARK
Details 1 Likoúrgos-Stéfanos TSÁKONAS GREGRE 20.09
Details 2 Christophe LEMAITRE FRAFRA 20.28
Details 3 Harry ADAMS USAUSA 20.32
Details 4 Chijindu UJAH GBRGBR 20.47
Details 5 Aaron BROWN CANCAN 20.62
Details 6 Carvin NKANATA KENKEN 20.78
Details 7 Prezel HARDY USAUSA 21.23
Details 8 Eseosa DESALU ITAITA 21.42
Details 9 Diego MARANI ITAITA 21.44

H 10ετή εξέλιξη του Λυκούργου στα 200μ.:

tsakonasRecords