Κοίταξε στα μάτια τον πρωτοπόρο Δίωνα

Πιο δύσκολα διατήρησε ο Δίων το αήττητο του, απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ. Ο ΑΠΟΕΛ παρόλες τις ελλείψεις του, κατάφερε να σταθεί στο ύψος του, απέναντι στο φαβορί για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Πήρε “αέρα” διαφοράς ο Δίων στο ξεκίνημα με 4-17. Άργησαν 5′ οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ να πιστέψουν στον εαυτό τους και πριν τη λήξη της Α’ περιόδου είχαν μειώσει σε 15-21. Στο 18-21 στο ξεκίνημα της Β’ ήταν η στιγμή που πλησίασαν περισσότερο.
Μέχρι να έρθει η Δ’ περίοδος, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απομακρυνθούν με διαφορά που θα τους εξασφάλιζε τη νίκη. Απόδειξη τα πολλά λεπτά συμμετοχής του βασικού κορμού του Δίωνα και τα 3 τάιμ άουτ που κάλεσε ο Θεοδωρόπουλος. Το μεγάλο όνομα αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μιλάμε φυσικά για τον Μιχάλη Πελεκάνο, την “εγγύηση” του Δίωνα, που σημείωσε 29 πόντους, που παρόλ’ αυτά ήταν το 2ο χειρότερό του ρεκόρ για εφέτος!

Πριν την έναρξη, τιμήθηκε από το ΔΣ ΑΠΟΕΛ ο Μιχάλης Πελεκάνος, για την προσφορά του στο Ελληνικό μπάσκετ.

Οι φίλοι των γηπεδούχων, παρά την ήττα, έφυγαν ικανοποιημένοι από την εικόνα της ομάδας. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο, αν δεν υπήρχαν τα άσχημα πρώτα 5′ του αγώνα, πολλές χαμένες ελεύθερες βολές κι εύκολα λέι απ, αλλά και αποφάσεις από τη διαιτησία που φόρτωσαν γρήγορα με φάουλ τους Αποελιστές.

ΑΠΟΕΛ – ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ 54-73
(A’ 16-21, B’ 13-18, Γ’ 12-13, Δ’ 13-21)
ΑΠΟΕΛ (Παπαδημητρίου): Δ. Σταματάκος, Κ. Μπατσάκης 7(1), Φακλής, Θ.Ι. Κατσουρίνης 2, Σ. Μπατσάκης 15(2), Ευ. Κατσουρίνης 22, Θ.Δ. Κατσουρίνης 2, Τύρκος 2, Γ. Σταματάκος 4
Δίων Κυπαρισσίας (Θεοδωρόπουλος): Τσίρμπας 5(1), Μπακογιάννης 4, Πελεκάνος 29(2), Λαμπίρης, Τσαγκάνης 8, Γιαννόπουλος 10(2), Κοσσαράς 11(1), Μιχόπουλος, Μιχαλόπουλος 6, Τσανίδης
.

Στην παράταση κρίθηκε το άλλο ματς της ημέρας,
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ – ΑΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ 80-76 (ενημέρωση ώρα 22.00)
Δείτε ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και πρόγραμμα.