Σαν “ΜΟΛ-οσσοί” που πήραν την Τριπολιτσά!

Στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο ΑΠΟΕΛ, πήρε μεγάλη νίκη! Χωρίς να έχει ξεχάσει το περυσινό αντίστοιχο ματς της Τρίπολης που είχε χάσει στο τελευταίο δευτερόλεπτο, έβαλε αυτή τη φορά τον Αρκαδικό να “πληρώσει με το ίδιο νόμισμα” την ήττα του.

Όπως και στην περυσινή αναμέτρηση, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατότερος, κυρίως επιθετικά με τον Πριφτάκη στην 1η περίοδο και τον Μπατσάκη να κερδίζει μάχες “τραβώντας” πάνω του αντιπάλους.
Στη Β’ περίοδο “μίλησε” κι ο Θ. Κατσουρίνης του Δημητρίου όπου επέστρεψε χθες στον ΑΠΟΕΛ, από το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ! Φανταστικό ομαδικό και γρήγορο παιχνίδι από τον ΑΠΟΕΛ, εκτόξευσε τη διαφορά στο 15-34! Ημίχρονο 29-44.
Στη Γ’ περ. οι γηπεδούχοι επέστρεψαν αποφασισμένοι να μπουν στη ρακέτα του ΑΠΟΕΛ και τα κατάφεραν πολύ καλά, με εξ επαφής καλάθια σημειώνοντας 29 πόντους! Όταν παίζεις φουλ επίθεση όμως, ξεχνάς να επιστρέψεις. Έτσι, αν κι ο ΑΠΟΕΛ αποδιοργανώθηκε στην άμυνα, στην επίθεση επιχειρούσε μόνο με έναν τρόπο, τον αιφνιδιασμό. Ευτυχώς γι’ αυτόν, ο Βαγγέλης Κατσουρίνης ήταν εκεί και δεν άφησε τους γηπεδούχους να πάρουν προβάδισμα.
Η Δ’ περίοδος ήταν “φωτιά”. Οι μανιωμένοι Αρκάδες συνέχισαν το σφυροκόπημα. Το 63-67 έγινε 71-67 δια χειρός του έμπειρου Σωτηρόπουλου. Όλα πήγαιναν καλά γι’ αυτούς μέχρι τα τελευταία 90” με σκορ 79-75 (VIDEO) όταν αποφάσισαν να σπαταλήσουν τον χρόνο απλά, χωρίς να επικεντρωθούν στο σουτ. Έτσι έγινε η παλικαρίσια ανατροπή από τον ΑΠΟΕΛ και το καλάθι του Βαγγέλη Κατσουρίνη στο τελευταίο δευτερόλεπτο που τους άφησε σύξυλους…

Πολύ καλή η διαιτησία από τον κ. Τσιμπούρη που τον βλέπουμε πλέον σε αγώνες της Basketleague και τον πολύπειρο κ. Δούβρη.
Περίεργο συναίσθημα βέβαια, ήταν η αναγραφή μας στον ηλεκτρονικό πίνακα ως “ΜΟΛ“…

ΡΩΤΗΣΑΜΕ κάποιους ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ το “ΜΟΛ” που μας ανέφερε ο ηλ. πίνακας και μας είπαν “ΜΟΛΟΣΣΟΙ”!

Μας άρεσε! Ψάξαμε το Wikipedia και μας είπε:

1) Ο Μολοσσός ήταν γιος του Νεοπτόλεμου και της Ανδρομάχης κι επομένως, εγγονός του μεγάλου ήρωα, Αχιλλέα. Θεωρείται ο γενάρχης των Μολοσσών της Ηπείρου, του αρχαίου ελληνικού φύλου που κατοίκησε και βασίλευσε στην περιοχή της Ηπείρου, από τον οποίον πήραν και το όνομά τους. Η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα, ανήκε στους Μολοσσούς.
2) Μολοσσός, αρσενικό
μεγαλόσωμος ποιμενικός σκύλος με γκριζοκίτρινο, κυρίως, τρίχωμα και σκουρόχρωμη μουσούδα, ο οποίος διακρίνεται για την ικανότητά του για κυνήγι, μάχη και προστασία.
3) Ο “Περίτας” ήταν ο αγαπημένος σκύλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και λέγεται πως ήταν κι αυτός Μολοσσός Ηπείρου. Πιθανόν, από εκεί προέρχεται η ονομοσία της ράτσας αυτών των μεγαλόσωμων σκύλων-κηνυγών.

Όλα τα ματς της 6ης αγωνιστικής, στην Α1 κατ. της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ:
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΠΟΕΛ 79-81
ΠΑΝΑΣ – ΝΟ ΠΥΛΟΥ 46-57
ΠΕΛΑΣΓΟΣ – ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ 56-68
ΠΟΛΥΒΙΟΣ – ΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 82-67
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ – ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡ. αναβλήθηκε
Δευτέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 – ΣΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 76-58, ενημ. 23.50