ΨΗΦΙΣΜΑ


Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου των Οικονομικών, για την περικοπή από τον προϋπολογισμό της Γ.Γ.Α. ποσού 52 εκ. €, που αφορά στους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς και χρηματοδοτήσεις των αθλητικών Ομοσπονδιών , των Σταδίων και Σωματείων, όλοι εμείς που δραστηριοποιούμαστε με τον Κλασικό Αθλητισμό στη χώρα μας (Ομοσπονδίες, Περιφ. Ενώσεις Σωματείων, προπονητές , αθλητές, αλλά και γονείς) εκφράζουμε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μας για το σκεπτικό που διακατέχει τους αρμόδιους έναντι του αθλητισμού.
- Θεωρούν ως μη ανταποδοτικούς, αλλά και αντιαναπτυξιακούς τους πόρους που διατίθενται στον αθλητισμό, ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο!!
- Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάθε ευρώ που διατίθεται για τον αθλητισμό επιστρέφεται στην ίδια την κοινωνία πολλαπλάσια άμεσα ή έμμεσα , αφού η καλύτερη επένδυση είναι αυτή που κατευθύνεται στη νέα γενιά !
- Οι συνέπειες αυτής της απόφασης θα είναι δραματικές και καταστροφικές, ιδιαίτερα για τους άμεσα θιγόμενους (τους ίδιες τους αθλητές), που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την αθλητική δραστηριότητα.
- Η αναγκαστική παύση λειτουργίας των αθλητικών Ομοσπονδιών θα φέρει και τη διακοπή λειτουργίας των Σωματείων , που δραστηριοποιούνται στα κέντρα και την περιφέρεια , με αποτέλεσμα την απομάκρυνση της αθλούμενης νεολαίας από τους αθλητικούς χώρους.
- Οι αθλητικοί χώροι που μέχρι σήμερα αποτελούσαν «όαση» στην έρημο που δημιούργησε η οικονομική κρίση και αντίδοτο στην κατάθλιψη που προκαλεί σ΄όλους μας η μίζερη θέση της χώρας μας θα εγκαταλειφθούν κι΄αυτοί στη μοίρα τους , χωρίς πόρους συντήρησης!!
- Επειδή η νέα γενιά δε φέρει καμιά ευθύνη για τη σημερινή δεινή θέση της χώρας μας , δεν έχουμε το δικαίωμα να τους στερήσουμε το «οξυγόνο» που προσφέρει ο Αθλητισμός.
- Επειδή η νέα γενιά αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου.

ΖΗΤΑΜΕ,
Την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης για να αποφευχθεί ο ενταφιασμός του αθλητισμού και μαζί του η νέα γενιά του τόπου μας!!
 

Ε.Α.Σ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΕΓΑΣ
19-9-2011