Πάλεψε μόνο για τη νίκη και την πήρε!

Αυτό το ματς κι αν ήταν «Ο θάνατός σου η ζωή μου»! Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπιζε τον κίνδυνο του υποβιβασμού με μαξιλαράκι όμως ήττας 9 πόντων. Ο Αστέρας ήθελε πάση θυσία τη νίκη, με 2ο στόχο αυτή να ήταν μεγαλύτερη των 10 πόντων.
Σχεδόν γεμάτο γήπεδο, με φίλους και των …τεσσάρων (!) ομάδων. Βλέπετε, οι «ενδιαφερόμενοι» δεν ήταν μόνο οι δύο αντίπαλοι. Η ένταση ήταν αναμενόμενη, κάτι που γνώριζαν οι παίκτες που προσπάθησαν να κρατηθούν ήρεμοι στο παιχνίδι, αποκλειστικά σε καθαρά αγωνιστικά πλαίσια. Σε αυτό το κομμάτι αξίζουν οι παίκτες τα συγχαρητήρια, που έδειξαν στους παρόντες πως δεν είχαν κάτι να χωρίσουν.
Οι σημαντικές ελλείψεις και των δύο ομάδων έδωσαν το στίγμα τους. Για άλλο ένα παιχνίδι οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να παλέψουν δίχως τη βοήθεια, κυρίως του τραυματία Αγλαμίση, αλλά και του Σκεύη εξαιτίας του τραυματισμού του στην 1η μόλις φάση του αγώνα. Από την άλλη μεριά όμως, ο ΑΠΟΕΛ δεν θα αγωνιζόταν για 1η φορά χωρίς τον πολυτιμότερο παίκτη του σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Ο Μπατσάκης είναι κλινήρης αντιμέτωπος με την πνευμονία.
Με την παρότρυνση του κόσμου του και την κυριαρχία στα ριμπάουντ, ο Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα. Ο Πίνταρχας είχε ζεστό χέρι σημειώνοντας 3 τρίποντα. Στη συνέχεια, όταν ο ΑΠΟΕΛ έψαχνε τρόπο να πάρει ριμπάουντ, ο Μαχαίρας πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, κέρδισε αρκετά φάουλ, ήταν εύστοχος στις βολές και σημείωσε άλλους 15 πόντους μέχρι το ημίχρονο. Εκεί πλέον οι γηπεδούχοι, με 45-34 εκτός του ότι έδειχναν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, είχαν ήδη υπερκαλύψει την πολυπόθητη διαφορά, φορτώνοντας μάλιστα με φάουλ τους φιλοξενούμενους.
Με την επιστροφή στο γήπεδο, οι πρωταγωνιστές του αγώνα άλλαξαν. Η άμυνα του ΑΠΟΕΛ έκλεισε καλά κι ο Αστέρας επιχείρησε τρίποντα, ευστοχώντας σε τρία. Λάγγης και Κοντοσταθάκος έδωσαν άλλον αέρα στον ΑΠΟΕΛ που πίστευε πια, στη νίκη. Στην τελευταία περίοδο, η κούραση των παικτών του Αστέρα ήταν εμφανείς. Όλα τα λεφτά η άμυνα του ΑΠΟΕΛ, με πολλά κλεψίματα κι ο ουσιαστικός «αποκλεισμός» του Μαχαίρα. Επιθετικά, η λύση ήταν μόνο μία, για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Λάγγης, που τα πήγε περίφημα. Όμως, το «κερασάκι» στην μεγάλη ανατροπή, έβαλε με τρίποντο ο Σταθάκης ισοφαρίζοντας 72-72. Μάλιστα, στα τελευταία 5΄΄ ΄  ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κλέψει τη νίκη, με άστοχο σουτ του Λάγγη, φόλωου του Κοντοσταθάκου και πολύ κοντινό σουτ του Σταθάκη!! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Ο ΑΠΟΕΛ έχασε με 5ο φάουλ τους Μαζαράκη και Σταματάκο. Με τον ίδιο τρόπο όμως αποχώρησε κι ο Ρούμπης, που αναγκαστικά έδωσε τη θέση του στον 16χρονο Μυλωνά, που παραλίγο να ανακηρυχθεί σε παίκτη του αγώνα! Αναλυτικά, σημείωσε 4 πολύτιμους πόντους κι όταν 7΄΄ ΄  πριν τη λήξη ο Λάγγης έκανε το 79-81 με την 1η ελεύθερη βολή, έχασε ηθελημένα (;) τη 2η κι ο Αστέρας πρόλαβε όμως να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι. Εκεί, την ώρα που δέχονταν την μπάλα ο Μυλωνάς, κι ερχόμενος σε επαφή με τον Πριφτάκη, έπεσε κάτω από το καλάθι παράλληλα με την κόρνα της λήξης. Εκεί, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ, το οποίο θα τους έστελνε σε 2 ελεύθερες βολές. Δίνοντας «λήξη» οι διαιτητές, δημιουργήθηκε μικρή ένταση. Πάντως, σε πολλές φάσεις είδαμε αμφισβητούμενα σφυρίγματα των διαιτητών, με μοιρασμένα τα παράπονα.
Πλέον, τον ΑΠΟΕΛ δεν τον απασχολεί ο υποβιβασμός. Αντίθετα, ο Αστέρας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Η λογική τον στέλνει στην Γ΄  κατηγορία, αφού θα πρέπει να νικήσει την τελευταία αγωνιστική, τον αήττητο Λακωνικό Κρόνο και να χάσει ο Φιλαθλητικός στους Μολάους από τον αδιάφορο ΑΠΟΕΛ.

ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ – ΑΠΟΕΛ 79-81
Η εξέλιξη: 25-17, 45-34, 59-55, 72-72 (κ.α.), παράταση: 79-81
Aστέρας:
Μαχαίρας 28 (4τ), Πίνταρχας 13 (3τ), Σκεύης, Ρουμπής 13, Χιώτης 12 (2τ), Μυλωνάς 6, Η. Αποστολάκος 7 (1τ).
ΑΠΟΕΛ (Αθανασάκος):
Λάγγης 35 (1τ) , Πριφτάκης 8 (2τ), Μαζαράκης, Καποθανάσης 3, Σταθάκης 8 (2τ), Τσορομώκος 5, Σταματάκος 9 (2τ), Φαφλιάς, Κοντοσταθάκος 12.

Δείτε ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ εδώ.
Τα αποτελέσματα της 13ης Αγωνιστικής:
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ  44-67
ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΑΠΟΕΛ  79-81
ΛΥΚΟΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ  70-53
ΑΟ ΜΟΝΕΜ. ΚΑΣΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ  49-56